Productinformatie

Hier vindt u alle informatie over dit product. Als u dit product wilt bestellen, drukt u op de button 'direct bestellen'. Om andere producten te bekijken, kiest u voor een categorie bovenaan in het menu (Varkens, Runderen, Schaap/Geit)

Producten: Varkens
nestbouwmateriaal IO 011 verkleind 

Montagesets voor bevestiging jute lappen

Hoeveel stuks te bestellen?

direct bestellen
Meer foto's? biggetjes met jute  nestbouwmateriaal IO 012 verkleind  jute lappen 003 verkleind  tekening montage 5  tekening montage 2  jute lappen en montagesets 002 verkleind  jute lappen en montagesets 005 verkleind 
 

informatie Montagesets voor bevestiging jute lappen

Een jute lap vermindert het bijtgedrag van varkens. Dat blijkt uit afstudeeronderzoek van Jan Wijnen van de WUR. De juten lap blijkt een positief effect te hebben op het gedrag van varkens. Staartbijten, oorbijten en ander beschadigend gedrag halveert ongeveer als de varkens vanaf de geboorte over een jute lap beschikken.

 

Klik hier voor de prijslijst van de montagesets en de jute zakken.   
 

Wilt u meer dan 450 montagesets bestellen? Neemt u dan even contact met ons op voor de prijs. 

Wilt u meer dan 1.000 juten lappen bestellen? Neemt u in dit geval ook even contact met ons op voor de prijs. 

Bron: varkens.nl    Klik hier om het complete artikel te lezen.
Klik hier voor nog een artikel over jute lappen op varkens.nl.
 

Daarnaast is het zo dat het verschaffen van een jute lap helpt om stress bij de moeder te voorkomen waardoor de biggen sneller geboren worden en zij sneller drinken bij de moeder. Een vlotte geboorte met de mogelijkheid om voldoende biest op te nemen, geeft voor de biggen de broodnodige goede start. Het voorkomt ziekte in de rest van het leven en kan samen met andere maatregelen daarom ook antibioticagebruik helpen voorkomen.

 

Klik hier voor meer informatie over drachtige zeugen die jute lappen krijgen. Klik hier om een filmpje te zien waarin Anita Hoofs, van Varkens Innovatie Centrum Sterksel uitleg geeft over jute lappen bij varkens / zeugen.

 

Klik hier voor een leuk filmpje van RTV Utrecht en een persbericht over jute lappen bij zeugen.


De set met beugels e.d. is door Inkoop Oudewater en Keten Duurzaam Varkensvlees speciaal ontwikkeld voor dit doel en kan eenvoudig in het hok bevestigd worden. De zeugen trekken de jute lappen uit elkaar en gebruiken het restant om een ‘nest’ te bouwen.

 

De montagesets zijn verzinkt en hebben een gewicht van 0,6 kg per set.
De plaat is voorzien van ronde, gladde hoeken.
 

varken voor homepage 2

 

 

 

Hulp nodig tijdens

het bestellen?

+31 (0)591-618344