Voorwaarden en leveringen rundermerken HUT

Uw oormerkleverancier sinds de jaren negentig

Toen de I&R regeling in Nederland werd geïntroduceerd waren wij de enige leverancier. U werd gefactureerd door de overheid en wij hadden slechts 1 klant, te weten de overheid. Na een aantal jaren op deze manier te hebben gewerkt, werd er besloten het roer om te gooien. Sindsdien factureren wij rechtstreeks aan u als rundveehouder. Wel zo overzichtelijk.
 

In de loop der jaren hebben wij als leverancier steeds meer taken overgenomen van RVO. Hier zijn we heel blij mee. Hoe meer service wij u kunnen verlenen, hoe beter het is.
Het is erg handig dat wij mee kunnen kijken met de gegevens die RVO van u heeft. Daarnaast kunnen wij bestellingen voor u plaatsen, een abonnement aanmaken of wijzigen enz.

De registratie van de levensnummers wordt nog steeds gedaan door RVO. We kunnen u dus helaas niet overal mee helpen. Wel helpen we u graag een eindje op weg waar we kunnen.


Vertegenwoordigen van de merken Allflex en Chevillot
Wij vertegenwoordigen de merken Allflex en Chevillot op de Nederlandse markt. Allflex is wereldwijde marktleider van oormerken en sinds jaar en dag valt Chevillot onder dit moederbedrijf.
Alle nieuwe types oormerken die wij op de markt brengen, worden uitgebracht onder de naam Allflex. Van Chevillot leveren wij enkel de standaard, visuele oormerken.
Beide merken komen van dezelfde fabriek en de kwaliteit van Allflex doet niet onder voor de kwaliteit van Chevillot en andersom.


Levering en productie van verloren oormerken
Op onze locatie in Emmen hebben wij 2 lasers staan. Deze lasers worden dagelijks gebruikt voor de productie van verloren oormerken. Dit geldt voor alle verloren oormerken van de merken Allflex en Chevillot. Elke ochtend ontvangen wij de bestellingen vanuit RVO. In hun bestelbestanden staan alle gegevens die wij nodig hebben om u van de bestelde oormerken te kunnen voorzien.  
 

Wij streven ernaar om op de dag van ontvangst van uw order, de oormerken te maken én te versturen. Op deze manier heeft u uw oormerken altijd snel in huis. Wij versturen alles met PostNL en als alles gaat zoals het zou moeten gaan, heeft u uw oormerken altijd binnen 3 werkdagen in huis (nadat u ze besteld heeft).


Facturatie nieuwe voorraad voor de kalveren
Het grote merendeel van de bestellingen voor de vrije voorraad die wij ontvangen, komt vrij vanuit de abonnementen die bij RVO geregistreerd staan. Wij factureren altijd vooraf, zodat u kunt controleren of zowel het type oormerk als het aantal van de bestelling juist is. Wensen en behoeften kunnen naar verloop van tijd natuurlijk veranderen..
Als alles akkoord is voor u, kunt u de factuur betalen. Na ontvangst van uw betaling worden de oormerken in productie gegeven en na maximaal 11 werkdagen verstuurd met PostNL.

 

Regeling verloren oormerken voor onze klanten
Vanaf 2024 krijgt u alle verloren oormerken gratis als u klant bij ons bent. Dit geldt voor alle standaard, visuele oormerken van Allflex en Chevillot. (groot/klein/blanco)
Als er langer dan 14 maanden géén nieuwe voorraad voor de kalveren is uitgeleverd door ons, worden de verloren oormerken die ná die periode worden besteld, aan u gefactureerd. De meeste rundveehouders krijgen 1 tot 2 keer per jaar nieuwe voorraad voor de kalveren, dus voor de meeste van onze klanten zal het verlies van de oormerken voor onze rekening komen.
 

De verzendkosten voor de verloren oormerken worden wél aan u doorberekend. De facturatie hiervan vindt 2-maandelijks plaats, in de even maanden van het jaar.
De tarieven die wij hiervoor rekenen, kunt u hier bekijken


Regeling Allflex HDX elektronische verloren/vervangende oormerken
De Allflex HDX elektronische verloren of vervangende oormerken worden altijd na levering gefactureerd. Dit doen wij we elke 2 tot 3 weken.


Regeling verloren oormerken voor niet-klanten
Als u géén nieuwe voorraad voor kalveren van ons ontvangt, heeft u geen recht op gratis oormerken. Wij factureren elke 2 maanden achteraf de bestelde en geleverde verloren oormerken. Dit geldt voor alle verschillende oormerktypes die wij leveren van de merken Allflex en Chevillot.