Over Hut B.V.

Hut BV is in 1945 opgericht in Velp, nabij Arnhem. De productie bestond toen uit het maken van allerlei soorten plomben en ringen op houten heften.

 

In 1955 is het bedrijf, door een tekort aan uitbreidingsmogelijkheden in Velp, verhuisd naar Emmen. Hier heerste destijds grote werkloosheid, doordat veel veenarbeiders zonder werk zaten.

De nieuw gebouwde fabriek had een oppervlakte van ongeveer 600m2. De productie verliep destijds nog grotendeels handmatig en dus was er een groot aantal medewerkers nodig.

 

Door de jaren heen is Hut BV sterk geautomatiseerd en gemoderniseerd. Er hebben meerdere uitbreidingen plaatsgevonden en de totale oppervlakte van het bedrijf is inmiddels zo’n 3000 m2.

 

Door middel van moderne stanstechnieken zijn wij in staat op adequate wijze diverse industrieën van stanswerk te voorzien. Enkele van deze industrieën zijn:


• Elektrotechnische industrie
• Kaarsenindustrie
• Houtwarenindustrie
• Draadwarenindustrie

 

Naast de productie van metaalwaren voor bovengenoemde industrieën, houden wij ons sinds 1960 bezig met de productie van slachtmerken. Deze metalen merken worden gebruikt ter identificatie van slachtvarkens gedurende het gehele slachtproces.

 

Wij zijn eveneens goed vertegenwoordigd in de kunststof oormerken. Deze leveren wij voor varkens, koeien, schapen en geiten. De Nederlandse rundveehouders voorzien wij sinds 1990 van oormerken voor runderen. Wij importeren deze merken van ’s werelds grootste producent van kunststof oormerken: Allflex. Ook de kunststof oormerken voor varkens, schapen en geiten zijn van het merk Allflex.

 

Pinclip
Eind 2000 hebben wij de productie van paperclips overgenomen van Metaalwarenfabriek de Papierklem in Maartensdijk. Het eerste halfjaar hebben wij in Maartensdijk geproduceerd, na zes maanden hebben wij de machines overgeplaatst naar een geheel nieuwe fabriekshal in Emmen. Hier hebben de machines volop gedraaid tot eind 2015. Gedurende de jaren hebben wij ons met trots de enige Nederlandse producent van paperclips kunnen noemen. Door oneerlijke concurrentie vanuit China hebben wij helaas de productie van paperclips beëindigd eind 2015. 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over Over Hut B.V.