Over Hut B.V.

Metal and Plastic Supplies Hut BV is in 1945 opgericht in Velp, nabij Arnhem. De productie bestond toen uit het maken van allerlei soorten plomben en ringen op houten heften.

 

In 1955 is het bedrijf, door een tekort aan uitbreidingsmogelijkheden in Velp, verhuisd naar Emmen. Hier heerste destijds grote werkloosheid, doordat veel veenarbeiders zonder werk zaten.

De nieuw gebouwde fabriek had een oppervlakte van ongeveer 600m2. De productie verliep destijds nog grotendeels handmatig en dus was er een groot aantal medewerkers nodig.

 

Door de jaren heen is Hut BV sterk geautomatiseerd en gemoderniseerd. Er hebben meerdere uitbreidingen plaatsgevonden en de totale oppervlakte van het bedrijf is inmiddels zo’n 3000 m2.

 

Door middel van moderne stanstechnieken zijn wij in staat op adequate wijze diverse industrieën van stanswerk te voorzien. Enkele van deze industrieën zijn:


• Elektrotechnische industrie
• Kaarsenindustrie
• Houtwarenindustrie
• Draadwarenindustrie

 

Slachtmerken voor varkens

Naast de productie van metaalwaren voor bovengenoemde industrieën, houden wij ons sinds 1960 bezig met de productie van slachtmerken. Deze metalen merken worden gebruikt ter identificatie van slachtvarkens gedurende het gehele slachtproces.


Allflex (en Chevillot) oormerken voor runderen, varkens, schapen en geiten 

Wij zijn eveneens goed vertegenwoordigd in de kunststof oormerken. Deze leveren wij voor varkens, koeien, schapen en geiten. De Nederlandse rundveehouders voorzien wij sinds 1990 van oormerken voor runderen. Wij importeren deze merken van ’s werelds grootste producent van kunststof oormerken Allflex. Ook de kunststof oormerken voor varkens, schapen en geiten zijn van het merk Allflex. (Chevillot is sinds jaar en dag onderdeel van Allflex) 

 

Overname door dochter Anneloes in 2018
In 2018 heeft de jongste dochter, Anneloes, het familiebedrijf overgenomen. Sindsdien staat zij aan het roer van het bedrijf. Samen met het personeel hoopt zij dat de firma Hut in 2045 haar 100-jarige bestaan zal mogen vieren.  

 

 

 

 

 

 

 

Meer over Over Hut B.V.