Allflex HDX Elektronische rundermerken

Sinds maart 2012 leveren wij Allflex HDX elektronische oormerken voor de koeien. Heeft u een melkrobot, kalverdrinkautomaat, krachtvoerbox of iets anders dat u nu aanstuurt via een losse transponder in het oor of met een transponder aan de halsband?
 

Onze HDX elektronische rundermerken voldoen aan de ISO-normen 11784 en 11785 en kunnen door uitleesapparatuur, welke ook aan deze normen voldoen, 100% worden uitgelezen.
 

O.a. : DeLaval, Dairymaster, Boumatic, Förster, Fullwood, Gascoigne Melotte, Lely
 

Mocht er een merk uitvallen, kunnen wij de elektronische oormerken net zo snel leveren als de visuele oormerken. Wij hebben alle apparatuur in Emmen staan om snelle levering te kunnen garanderen.


Daarnaast kunt u tijdelijk een HDX transponder gebruiken die geschikt is voor hergebruik, zie foto’s hieronder. Uw koe of kalf kan zich dus altijd melden bij de apparatuur!

 

Het voordeel van de half duplex transponders, ten opzicht van full duplex, is dat er geen ruis op de lijn kan ontstaan. De transponder is als het ware passief en wordt pas geactiveerd wanneer een dier een antenne passeert. Er kan niet tegelijkertijd verzonden en ontvangen worden. Bij full duplex is het elektromagetische veld altijd actief.


De Allflex HDX oormerken hebben de volgende voordelen t.o.v. FDX oormerken:
 
1: een grotere afleesafstand tussen transponder en uitleesapparaat,  dan wel antenne.
2: ze zijn minder gevoelig voor storingen door elektromagnetische velden.
3: geen last van elektronische velden
4: geen last van magnetische velden

Optie 1: u kunt ze bestellen in de versie groot/blanco in combinatie met groot/groot. Het blanco gedeelte is in dit geval het elektronische deel.

 


Optie 2: u kunt de merken bestellen in de versie groot/klein in combinatie met groot/groot. Het kleine gedeelte is een transponder en dit is het elektronische gedeelte van de oormerken.

 

Optie 3: u kunt de merken bestellen in de versie groot/groot elektronisch in combinatie met groot/groot. Het merk linksonder is het merk waar de transponder in zit. 
 

 

Optie 4: u kunt deze merken bestellen in de variant groot/groot + klein/klein blanco. Deze combinatie dient u te kiezen in het geval u de SensOor van Agis gebruikt / gaat gebruiken. Het blanco, mannelijke gedeelte is extra sterk in verband met het gewicht van de SensOor.

Let op:
u kunt de SensOor niet al aan het oormerk hangen bij het aanbrengen van de oormerken bij de kalveren. U dient hier meerdere maanden mee te wachten!

 

 

 

  Agis SensOor.

 

 

 Losse Allflex HDX transponder met open kapje, geschikt voor hergebruik.
 

 

 

Voor alle opties geldt dat het merken zijn van Allflex. De merken moeten worden aangebracht met de rode rundertang. Als u het elektronische oormerk aanbrengt, dient u het zwarte kapje uit de tang te halen. Zie foto's. De verdikking van het elektronische oormerk dient aan de voorkant van de tang te zitten. Op deze manier zit het oormerk optimaal in de tang.