Productinformatie

Hier vindt u alle informatie over dit product. Als u dit product wilt bestellen, drukt u op de button 'direct bestellen'. Om andere producten te bekijken, kiest u voor een categorie bovenaan in het menu (Varkens, Runderen, Schaap/Geit)

Producten: Varkens
jute lappen 003 

Jute lappen - varkens

Hoeveel stuks te bestellen?

direct bestellen
Meer foto's? biggetjes met jute 
 

informatie Jute lappen - varkens

 

Een juten lap of zak vermindert het bijtgedrag van varkens. Dat blijkt uit afstudeeronderzoek van Jan Wijnen van de WUR. De juten lap blijkt een positief effect te hebben op het gedrag van varkens. Staartbijten, oorbijten en ander beschadigend gedrag halveert ongeveer als de varkens vanaf de geboorte over een jute lap beschikken.
 

Bron: varkens.nl    Klik hier om het complete artikel te lezen.
 

Daarnaast is het zo dat het verschaffen van een juten doek helpt om stress bij een drachtige zeug te voorkomen waardoor de biggen sneller geboren worden en zij sneller drinken bij de moeder. Een vlotte geboorte met de mogelijkheid om voldoende biest op te nemen, geeft voor de biggen de broodnodige goede start. Het voorkomt ziekte in de rest van het leven en kan samen met andere maatregelen daarom ook antibioticagebruik helpen voorkomen.
 

Klik hier voor meer informatie over drachtige zeugen die jute lappen krijgen. Klik hier om een filmpje te zien waarin Anita Hoofs, van Varkens Innovatie Centrum Sterksel uitleg geeft over jute lappen bij varkens / zeugen.

Klik hier voor een interessant filmpje van RTV Utrecht en een persbericht over jute lappen bij zeugen.


De set met beugels e.d. is door Inkoop Oudewater en Keten Duurzaam Varkensvlees speciaal ontwikkeld voor dit doel en kan eenvoudig in het hok bevestigd worden. De zeugen gebruiken de lap als nestbouwmateriaal. Een paar dagen voor de geboorte van de biggen wordt de lap aan de zeug verstrekt. Zodra de biggen geboren zijn, gaat de lap met hen mee en ruiken zij de geur van de moeder. Voor varkens is het ideaal te gebruiken als afleidingsmateriaal.

 

De montagesets zijn verzinkt en hebben een gewicht van 0,6 kg per set.
De plaat is voorzien van ronde, gladde hoeken.

 

Klik hier om de montagesets te bestellen. 

 

De jute lappen hebben de volgende specificaties:

Afmeting: 60 x 120 cm
2 zijden met zelfkant
2 zijden afgestikt
220 gr / m2

 

Levering jute lappen: 

U kunt ze bestellen per 1.000, 1.500 of 2.000 stuks. 

Ze worden altijd geleverd op een pallet. Onze vaste vervoerder is Wetra Transport. Via deze partij

zullen wij de pallet aanleveren. 


 

varken voor homepage 2

 

 

 

Hulp nodig tijdens

het bestellen?

+31 (0)591-618344


Of stuur een WhatsApp 

naar 0591-618344