Afleidingsmateriaal voor varkens te koop bij Hut

02-06-2020

Een juten lap vermindert het bijtgedrag van varkens. Dat blijkt uit afstudeeronderzoek van Jan Wijnen van de WUR. De juten lap blijkt een positief effect te hebben op het gedrag van varkens. Staartbijten, oorbijten en ander beschadigend gedrag halveert ongeveer als de varkens vanaf de geboorte over een jute lap beschikken.
 

Bron: varkens.nl    Klik hier om het complete artikel te lezen.
Klik hier voor nog een artikel over jute lappen op varkens.nl.
 

Daarnaast is het zo dat het verschaffen van een juten lap helpt om stress bij de moeder te voorkomen waardoor de biggen sneller geboren worden en zij sneller drinken bij de moeder. Een vlotte geboorte met de mogelijkheid om voldoende biest op te nemen, geeft voor de biggen de broodnodige goede start. Het voorkomt ziekte in de rest van het leven en kan samen met andere maatregelen daarom ook antibioticagebruik helpen voorkomen.

 

Klik hier voor meer informatie over drachtige zeugen die jute lappen krijgen. Klik hier om een filmpje te zien waarin Anita Hoofs, van Varkens Innovatie Centrum Sterksel uitleg geeft over juten lappen bij varkens / zeugen.

 

Lees hier een artikel van LTO en Anita Hoofs van WUR: Juten lappen ('easy nesting') geeft rust en minder doodliggers.

 

Klik hier voor een mooi filmpje van RTV Utrecht en een persbericht over juten lappen bij zeugen. Voor een interessant artikel over schoolkinderen die een varkenshouder in Collendoorn bezoeken, klikt u hier. Ook deze varkenshouder werkt met ons nestbouwmateriaal.


De montageset is door Inkoop Oudewater en Keten Duurzaam Varkensvlees speciaal ontwikkeld voor dit doel en kan eenvoudig in het hok bevestigd worden. De (fok)zeugen slepen met de lappen, trekken de juten lappen uit elkaar (soms) en gebruiken het restant om een ‘nest’ te bouwen. De varkens spelen met de jute lappen en voor hen kunt u het ideaal gebruiken als afleidingsmateriaal.

Sinds de zomer van 2013 voorzien wij alle klanten van Inkoop Oudewater / Keten Duurzaam Varkensvlees van montagesets en juten lappen. De montagesets zijn verzinkt en hebben een gewicht van 0,6 kg per set. De plaat is voorzien van ronde, gladde hoeken.

 

De juten lappen hebben de volgende specificaties:
60 x 120 cm.
2 zijden met zelfkant
2 zijden afgestikt
220 gr / m2

 

Wilt u jute lappen bestellen? Klik hier
Wilt u montagesets bestellen? Klik hier
 

Mocht u meer willen weten over dit product, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

 

 

 

 

Terug naar het nieuws overzicht