Duurzaam Varkensvlees - Nestbouwmateriaal

05-12-2014

Varkensvleessector en supermarkten bereiken akkoord over duurzaam varkensvlees (bron: CBL)
 

De Nederlandse supermarkten, verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, hebben overeenstemming bereikt over de verdere verduurzaming van al het verse varkensvlees met de Nederlandse varkensvleessector, vertegenwoordigd door LTO en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).
Hiermee geven de partijen invulling aan het streven om het gangbare vlees te verduurzamen, zoals in juni 2012 aangekondigd door het CBL. Dit is een uitvoeringslijn van het Verbond van Den Bosch.
 

De maatregelen die worden genomen om het verse varkensvlees in de Nederlandse supermarkten te verduurzamen gaan over mens, dier en milieu. Er is nadrukkelijk gezocht naar een balans tussen deze verschillende duurzaamheidsaspecten, zonder de kostenfactor uit het oog te verliezen. De nieuwe eisen worden dusdanig ingericht dat een rendabele productiewijze in de varkensvleessector mogelijk blijft.


De belangrijke stappen op dierenwelzijn zijn dat uiterlijk in 2015 de varkens meer ruimte en afleidingsmateriaal krijgen. Vleesvarkens krijgen 25% meer ruimte en biggen tot 50%. Hierdoor wordt verveling voorkomen en ontstaat er minder onrust in de stal. 

In 2013 hebben wij al het nestbouwmateriaal geleverd aan de klanten van 'Keten Duurzaam Varkensvlees'. Inkoop Oudewater heeft een metalen montageset ontworpen welke door ons is geproduceerd en samen met de juten lappen door ons aan hun klanten is uitgeleverd. Het verstrekken van juten lappen heeft een positief effect op biggen, varkens en zeugen. Lees hier meer over de vermindering van staartbijten, oorbijten, rustiger zeugen en biggen etc.

Wilt u een bestelling plaatsen voor het nestbouw / afleidingsmateriaal ? Klik hier om onze prijzen te zien voor de montagesets en de jute lappen.
 

 

De criteria die opgesteld zijn voor het leveren van duurzaam varkensvlees, vindt u hier.

 

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuws overzicht