Productinformatie

Hier vindt u alle informatie over dit product. Als u dit product wilt bestellen, drukt u op de button 'direct bestellen'. Om andere producten te bekijken, kiest u voor een categorie bovenaan in het menu (Varkens, Runderen, Schaap/Geit)

Producten: Varkens
jute lappen 003 

Jute lappen - 30.3.21: NIET LEVERBAAR

Hoeveel stuks te bestellen?

direct bestellen
Meer foto's? biggetjes met jute 
 

informatie Jute lappen - 30.3.21: NIET LEVERBAAR

30 maart 2021: 

De jute lappen zijn momenteel niet leverbaar. We kunnen nu helaas ook niet aangeven wanneer wij weer worden voorzien van nieuwe voorraad. 

 

14 januari 2021: 
Wegens COVID-19 is het momenteel erg lastig om aan juten lappen te komen. De prijzen gaan door het plafond en de levertijden zijn enorm. Hetzelfde geldt voor de montagesets. 
We hebben daarom besloten om nu niet meer dan 500 stuks juten lappen te verstrekken per klant, zolang de voorraad strekt. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Een juten lap of zak vermindert het bijtgedrag van varkens. Dat blijkt uit afstudeeronderzoek van Jan Wijnen van de WUR. De juten lap blijkt een positief effect te hebben op het gedrag van varkens. Staartbijten, oorbijten en ander beschadigend gedrag halveert ongeveer als de varkens vanaf de geboorte over een jute lap beschikken.
 

Bron: varkens.nl    Klik hier om het complete artikel te lezen.
 

Daarnaast is het zo dat het verschaffen van een juten doek helpt om stress bij een drachtige zeug te voorkomen waardoor de biggen sneller geboren worden en zij sneller drinken bij de moeder. Een vlotte geboorte met de mogelijkheid om voldoende biest op te nemen, geeft voor de biggen de broodnodige goede start. Het voorkomt ziekte in de rest van het leven en kan samen met andere maatregelen daarom ook antibioticagebruik helpen voorkomen.
 

Klik hier voor meer informatie over drachtige zeugen die jute lappen krijgen. Klik hier om een filmpje te zien waarin Anita Hoofs, van Varkens Innovatie Centrum Sterksel uitleg geeft over jute lappen bij varkens / zeugen.

Klik hier voor een interessant filmpje van RTV Utrecht en een persbericht over jute lappen bij zeugen.


De set met beugels e.d. is door Inkoop Oudewater en Keten Duurzaam Varkensvlees speciaal ontwikkeld voor dit doel en kan eenvoudig in het hok bevestigd worden. De zeugen gebruiken de lap als nestbouwmateriaal. Een paar dagen voor de geboorte van de biggen wordt de lap aan de zeug verstrekt. Zodra de biggen geboren zijn, gaat de lap met hen mee en ruiken zij de geur van de moeder. Voor varkens is het ideaal te gebruiken als afleidingsmateriaal.

 

De montagesets zijn verzinkt en hebben een gewicht van 0,6 kg per set.
De plaat is voorzien van ronde, gladde hoeken.

 

De jute lappen hebben de volgende specificaties:

Afmeting: 60 x 120 cm
2 zijden met zelfkant
2 zijden afgestikt
220 gr / m2
 

varken voor homepage 2

 

 

 

Hulp nodig tijdens

het bestellen?

+31 (0)591-618344