Prijslijst montagesets nestbouwmateriaal en juten lappen

14 januari 2021: 

Wegens COVID-19 is het momenteel erg lastig om aan juten lappen te komen. De prijzen gaan door het plafond en de levertijden zijn enorm. Hetzelfde geldt voor de montagesets. 
We hebben daarom besloten om nu niet meer dan 500 stuks juten lappen te verstrekken per klant, zolang de voorraad strekt. Ook voor de montagesets geldt een maximale afname per klant. (in overleg) 
De prijzen voor beide producten zullen voor latere leveringen in 2021 omhoog gaan. De bedragen zijn nu nog niet bekend, maar worden t.z.t. gecommuniceerd. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Klik hier om de prijslijst voor de montagesets en juten lappen te bekijken. (begin 2021)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een juten lap vermindert het bijtgedrag van varkens. Dat blijkt uit afstudeeronderzoek van Jan Wijnen van de WUR. De juten lap blijkt een positief effect te hebben op het gedrag van varkens. Staartbijten, oorbijten en ander beschadigend gedrag halveert ongeveer als de varkens vanaf de geboorte over een juten lap beschikken.

 

Daarnaast is het zo dat het verschaffen van een juten lap helpt om stress bij de moeder te voorkomen waardoor de biggen sneller geboren worden en zij sneller drinken bij de moeder. Een vlotte geboorte met de mogelijkheid om voldoende biest op te nemen, geeft voor de biggen de broodnodige goede start. Het voorkomt ziekte in de rest van het leven en kan samen met andere maatregelen daarom ook antibioticagebruik helpen voorkomen.

 

Klik hier voor meer informatie over drachtige zeugen die juten lappen krijgen. Klik hier om een filmpje te zien waarin Anita Hoofs, van Varkens Innovatie Centrum Sterksel uitleg geeft over juten lappen bij varkens / zeugen.

 

Klik hier voor een mooi filmpje van RTV Utrecht en een persbericht over juten lappen bij zeugen. Voor een interessant artikel over schoolkinderen die een varkenshouder in Collendoorn bezoeken, klikt u hier. Ook deze varkenshouder werkt met ons nestbouwmateriaal.

 

Artikel Varkens.nl: Juten doek halveert bijtgedrag

Artikel Varkens.nl: 'Mooi om achter de hand te hebben'


De montageset is door Inkoop Oudewater en Keten Duurzaam Varkensvlees speciaal ontwikkeld voor dit doel en kan eenvoudig in het hok bevestigd worden. De (fok)zeugen trekken de juten lappen uit elkaar en gebruiken het restant om een ‘nest’ te bouwen. De varkens spelen met de juten lappen en voor hen kunt u het ideaal gebruiken als afleidingsmateriaal.

 

De montagesets zijn verzinkt en hebben een gewicht van 0,6 kg per set.
De plaat is voorzien van ronde, gladde hoeken.
 

De juten lappen hebben de volgende specificaties:

60 x 120 cm
2 zijden met zelfkant

2 zijden afgestikt

220 gr / m2
 

Mocht u meer willen weten over dit product, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.