Prijslijst montagesets nestbouwmateriaal en juten lappen

Klik hier om de prijslijst voor de montagesets en juten lappen te bekijken.


Wilt u meer dan 450 montagesets bestellen? Neemt u even contact met ons op voor de prijs. 

Wilt u meer dan 1.000 juten lappen bestellen? Neemt u in dit geval ook even contact met ons op voor de prijs.

 

Een juten lap vermindert het bijtgedrag van varkens. Dat blijkt uit afstudeeronderzoek van Jan Wijnen van de WUR. De juten lap blijkt een positief effect te hebben op het gedrag van varkens. Staartbijten, oorbijten en ander beschadigend gedrag halveert ongeveer als de varkens vanaf de geboorte over een juten lap beschikken.
 

Daarnaast is het zo dat het verschaffen van een juten lap helpt om stress bij de moeder te voorkomen waardoor de biggen sneller geboren worden en zij sneller drinken bij de moeder. Een vlotte geboorte met de mogelijkheid om voldoende biest op te nemen, geeft voor de biggen de broodnodige goede start. Het voorkomt ziekte in de rest van het leven en kan samen met andere maatregelen daarom ook antibioticagebruik helpen voorkomen.

 

Klik hier voor meer informatie over drachtige zeugen die juten lappen krijgen. Klik hier om een filmpje te zien waarin Anita Hoofs, van Varkens Innovatie Centrum Sterksel uitleg geeft over juten lappen bij varkens / zeugen.

 

Klik hier voor een mooi filmpje van RTV Utrecht en een persbericht over juten lappen bij zeugen. Voor een interessant artikel over schoolkinderen die een varkenshouder in Collendoorn bezoeken, klikt u hier. Ook deze varkenshouder werkt met ons nestbouwmateriaal.

 

Artikel Varkens.nl: Juten doek halveert bijtgedrag

Artikel Varkens.nl: 'Mooi om achter de hand te hebben'


De montageset is door Inkoop Oudewater en Keten Duurzaam Varkensvlees speciaal ontwikkeld voor dit doel en kan eenvoudig in het hok bevestigd worden. De (fok)zeugen trekken de juten lappen uit elkaar en gebruiken het restant om een ‘nest’ te bouwen. De varkens spelen met de juten lappen en voor hen kunt u het ideaal gebruiken als afleidingsmateriaal.

 

De montagesets zijn verzinkt en hebben een gewicht van 0,6 kg per set.
De plaat is voorzien van ronde, gladde hoeken.
 

De juten lappen hebben de volgende specificaties:

60 x 120 cm
2 zijden met zelfkant

2 zijden afgestikt

220 gr / m2
 

Mocht u meer willen weten over dit product, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.